Anežka Bádalová a Natálie Horská se vydaly na vypravěčskou soutěž, která proběhla 5. 4. 2022 v Městské knihovně v Turnově.

Když tam dorazily a vešly do šatny, tak jim nabídla paní Kordová pití a něco dobrého k jídlu.  Až se všichni shromáždili, paní Kordová vysvětlila, že budou čtyři kategorie A, B, C a D. Dívky ze školy ZŠ MAŠOV byly v kategorii B.

Když se všech čtyřicet dětí usadilo, začalo první povídání z kategorie A. V kategorii B jako pátá přišla na řadu Natálie s příběhem Bílý lev. Jako poslední z kategorie B nastoupila Anežka s příběhem Bratrův krteček. Poté soutěžily kategorie C a D. Zatím co porota zdatně připravovala diplomy, paní Kordová vyprávěla o tom, co se za ty dva roky, co se soutěž nemohla pořádat, stalo.  A také jak jí to bylo líto. Slova paní Kordové se moc pěkně poslouchala. Když přišla porota s výsledky, postupovala od kategorie A až po D. Každý, kdo se umístil, dostal knížku a spoustu dalších věcí. Natálie dostala vyznamenání za vlastní text a Anežka obsadila první místo.

Autorky textu: Anežka Bádalová a Natálie Horská